9 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τμήμα: Α
2ας Μεραρχίας 18
8ο Οροφος
Τηλέφωνο 210 4191141-4521078

ΘΕΜΑ: Εκδοση Ναυτικών Φυλλαδίων (Π.Δ. 260/001)

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Για να αποκτήσει ναυτικό φυλλάδιο πρέπει να έχει τα παρακάτω ειδικά προσόντα:

• Να έχει συμπληρώσει ημερολογιακά το 16ο έτος της ηλικίας του και να μην υπερβαίνει το 4Οο, το οποίο θεωρείται ότι συμπληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου του έτους απογραφής. (Εχει καταργηθεί το όριο ηλικίας)
• Να είναι απόφοιτος Δημοτικού.
• Να μην έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη κατά την τελευταία δεκαετία.
• Να μην έχει καταδικασθεί κατά την τελευταία δεκαετία σε φυλάκιση ανώτερη του εξαμήνου συνολικά για λαθρεμπορία, κλοπή, απάτη, ένεκα παραβάσεων των διατάξεων περί ναρκωτικών και προστασίας του Εθνικού Νομίσματος και για εγκλήματα κατά των ηθών.
• Να έχει αποφοιτήσει επιτυχώς από το βασικό κύκλο σπουδών Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων εντός εννέα (9) μηνών από την έκδοση του ναυτικού φυλλαδίου και σε περίπτωση μη προσκόμισης αντίστοιχου πιστοποιητικού ο κάτοχος του ναυτικού φυλλαδίου διαγράφεται από το μητρώο .
• Να κριθεί ΙΚΑΝΟΣ από τις Υγειονομικές Επιτροπές Απογραφομένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης (ΥΕΑΝΕΘ).
• Να μην έχει καταδικασθεί για αδικήματα του αρθρ.1 Π.Δ. 247/89 (Λιποταξία ή Ανυποταξία στο στράτευμα).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Αρχικά ο υποψήφιος ναυτικός παραπέμπεται στην Υγειονομική Επιτροπή Απογραφομένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης (ΥΕΑΝΕΘ) Νοταρά 88 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ή στις κατά τόπους ανά την επικράτεια Υγειονομικές Επιτροπές.
Η Υγειονομική Επιτροπή (ΥΕΑΝΕΘ) Πειραιά λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 09.00 μέχρι 10.30.

Για την παραπομπή του στην Υγειονομική Επιτροπή ο υποψήφιος ναυτικός προσκομίζει στην Υπηρεσία μας καθημερινά από 08.30 μέχρι 13.00 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Ακτινογραφία θώρακα από οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο ή το Ινστιτούτο Θώρακος (Αβέρωφ12) ΑΘΗΝΑ.

*2. Πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο, για τους ενήλικους.

3. Δυο φωτογραφίες έγχρωμες ή ασπρόμαυρες όμοιες πρόσφατες, (διαστ.3.5 Χ 4.5 cm)

*4. Διπλότυπο είσπραξης 31,17 Ευρώ από δημόσιο ταμείο (ΔΟΥ).

5. Δελτίο Ταυτότητας.

*6. Η γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής (ΥΕΑΝΕΘ) προσκομίζεται στην Υπηρεσία μας σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. Εφ' όσον ο υποψήφιος ναυτικός ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΙΚΑΝΟΣ για να αποκτήσει ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ καταθέτει στην Υπηρεσία μας μαζί με τα υπ' αριθ. (2),(4) και (6) τα παρακάτω συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

*7. Αίτηση κανονικά συμπληρωμένη & υπογεγραμμένη, (υπηρεσιακό έντυπο).

*8. Πιστοποιητικό γεννήσεως καθαρά γραμμένο το Μητρώο Αρρένων για τους άνδρες – ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα για τις έγγαμες γυναίκες ή ακριβές αντίγραφο ταυτότητας παλαιού τύπου για τους άγαμους.

*9. Ποινικό Μητρώο Γενικής χρήσης από το αρμόδιο γραφείο Εισαγγελίας Πρωτοδικών (Ζητείται υπηρεσιακά).

*10. Απολυτήριο Γυμνασίου (το ελάχιστο) , επικυρωμένο φωτοαντίγραφο.

*11. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας & από τις δύο όψεις,

*12. Τρεις (03) πρόσφατες όμοιες φωτογραφίες όχι από αυτόματο μηχάνημα (διαστ.3.5 Χ 4.5 cm)

*13 Όταν ο υποψήφιος δεν έχει κλείσει τα 18 χρόνια ημερολογιακός απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων με θεωρημένο το γνήσιο υπογραφής τους. Δικαίωμα απόκτησης Ν.Φ έχουν όσοι ημερολογιακώς έκλεισαν τα δεκαεπτά (17) χρόνια μέχρι τριάντα (30) χρονολογικά. Επίσης οι μαθητές Ναυτικού Λυκείου όταν κλείσουν ημερολογιακώς τα δεκαπέντε (15), και αφού προσκομίσουν σχετική βεβαίωση ναυτικής κατεύθυνσης από το ναυτικό Λύκειο.

Αφού κατατεθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά χορηγείται από την Υπηρεσία μας παραπεμπτικό σημείωμα για να εγγραφεί ο υποψήφιος ναυτικός στη Σχολή Σωστικών Μέσων (Ασπρόπυργο ή Μακεδονία) ώστε να φοιτήσει στο ΒΑΣΙΚΟ ΚΥΚΛΟ.

Στη συνέχεια προσκομίζει τη *Βεβαίωση της Σχολής Σωστικών Μέσων στην Υπηρεσία μας και αφού καταβάλλει την αξία του Ναυτικού Φυλλαδίου *20 Ευρώ το παραλαμβάνει εντός τριών (3) εργασίμων ημερών.

Όσα δικαιολογητικά έχουν αυτή την ένδειξη (*) πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο μας πριν την έκδοση του ναυτικού φυλλαδίου.

ΧΡΟΝΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ Ή ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:
• Μέχρι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά την υποβολή πλήρων δικαιολογητικών, εφόσον εκδίδονται από ΥΕΝΑΝΠ/ΔΝΕΡ.


ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ:
Σε περίπτωση που ενδιαφερόμενος κριθεί υγειονομικά ακατάλληλος μπορεί να ασκηθεί από τον ενδιαφερόμενο προσφυγή στην Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ) εντός τριμήνου από την πρωτοβάθμια απόφαση.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

• Κάθε Τρίτη και Παρασκευή γίνονται Ιατρικές εξετάσεις στην Γρηγορίου Λαμπράκη 150 Πειραιά τηλ. 2104191113-555 (Υγειονομική Επιτροπή Απογραφομένων Ναυτικών και Εργατών Θαλάσσης) (ΥΕΑΝΕΘ).

• Οι εξεταζόμενοι ναυτικοί θα περνούν πρώτα από 2ας Μεραρχίας 18, 8ος όροφος τις εργάσιμες ημέρες 08.30-13.00 για να παίρνουν παραπεμπτικά για τους γιατρούς. Θα έχουν μαζί τους : (α) Ακτινογραφία θώρακος, (β) παράβολο Δημοσίου Ταμείου 31,17 €, (γ) δύο φωτογραφίες και όσοι έχουν υπηρετήσει, απολυτήριο Στρατού ή πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ ή χαρτί αναβολής.

• Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται κάθε μέρα από 08.30 - 13.00 μετά την παρέλευση δύο (2) ημερών από την ημερομηνία εξέτασης κα ο ενδιαφερόμενος θα παραπέμπεται στην Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προς απόκτηση πτυχίου βασικού κύκλου σπουδών.

• Με την καταβολή ποσού είκοσι δύο (22) ΕΥΡΩ εκδίδεται Ναυτικό Φυλλάδιο ισχύς 9 μηνών όπου στη συνέχεια με την προσκόμιση πιστοποιητικού σωστικών μέσων η ισχύς του επεκτείνεται σε τετραετής.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συμπληρωθούν είναι τα παρακάτω:








ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ
Περισσότερες πληροφορίες πατίστε το link yen.gr

329 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 329 από 329
ΜΑΚΗΣ είπε...

Ανωνυμε φιλε 20.41 δεν μπορω να σου πω με ακριβεια ιδιως τωρα με τις απεργίες στο δημίσιο αλλα και την υπολειτουργία και δυσλειτουργια σχεδόν ολων των υπηρεσιων.
Θεωρω ομως οτι δεν μπορεί να υπερβει τον μήνα η εκδοση....
Οποτε θεωρησε οτι θα διαρκεσει από 2 εβδομαδες μεχρι ένα μηνα υπο ομαλες συνθηκες....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους!Σε λίγους μήνες κλείνω τα 15 μου ετη και εδώ και 1,5 χρόνο έχω βρεί ένα καράβι για να μπαρκάρω τα καλοκαίρια με σκοπό την απόκτηση και άλλων γνώσεων,προυπηρεσία κλπ.Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να αποκτήσω και εγώ Ναυτικό Φυλλάδιο με την υπογραφή και την συγκατάθεση του γονέα απο αυτή την ηλικία.Απο θέμα υπηρεσίας,όπως είπα δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.Ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατανόηση.Ελπίζω να μου απαντήσετε..Καλό βράδυ σε όλους...!!!!! :)!

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε ανωνυμε 21.31 δεν υπαρχει κανενα προβλημα για ναυτικο φυλλάδιο σε ανηλικους με την συγκαταθεση του γονεα.
Αλλωστε τα παιδια των Ναυτικων Λυκειων βγαζουν Ναυτικα φυλλαδια κατα την διαρκεια της φοιτησης τους εκει...
Σου ευχομαι καλη σταδιοδρομια.

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν σκοπευω να φοιτησω σε καποιο Ναυτικο Λυκειο,διοτι δεν υπαρχει στο νησι μου,δεν νομιζω να ειναι προβλημα στην εκδοση Ν.Φ.,οπως μου αναφεραται αλλωστε.Σας ευχαριστω παρα πολυ,να στε καλα!!!!! :D.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου θα ήθελα τη βοήθεια σου σε παρακάλω.Έχω απολυτήριο ειδικών δυνάμεων ι1 και θέλω να μπώ στην ΑΕΝ σαν πλοίαρχος,βλέπω όλα τα χρώματα μα πρόσφατα έβγαλα δίπλωμα φωρτηγού και κάποιες σελίδες στο τεστ δυσχρωματοψιας δεν τις έβλεπα και μου είπε ο γιατρός πως έχω ελαφριά δυσχρωματοψία,θα με κόψουν στη σχολή? Επίσης είμαι 26 ετών σπούδαζα και δέν μπόρεσα να μπώ νωρίτερα ξέρω πως το όριο είναι στα 27 ξέρεις όμως άν αξίζει να κάνω τόν κόπο η δεν έχω μέλλον λόγο που είμαι μεγάλος και λογικά αν δεν με κόψουν θα τελειώσω κοντά στα τριάντα?συγνώμη για την πολυλογία μα θέλω ενημέρωση αν μπορείς.ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω
Για ποιο λόγο μπορούν να εργαστούν μονο Έλληνες υπήκοοι στα πλοία..? Ειδικά όταν πρόκειται για μια οικογένεια που ζει και εργαζέται στην Ελλάδα 17 χρόνια τώρα και που στη προκειμένη περίπτωση το γηρεότερο μέλως της οικογένειας ειναι 40 ετών και το μικρότερο έχει ξεκινήσει και έχει τελειώσει το σχολείο στην Ελλάδα.!!
Ευχαριστώ Αννα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, υπαρχει περίπτωση να φυγω για να βρω τον αρραβωνιαστικο μου σε καραβι που ειναι στο εξωτερικο για λιγο καιρό, πρεπει να βγαλω ναυτικο φυλλάδιο?και αν ναι,υπαρχει καποιο λινκ με τα δικαιολογητικα?γιατι φανταζομαι δεν μπορει να χρειαζονται ολα αυτα που βγαζουν και οσοι θελουν να δουλεψουν!κατι διαβασα για σωστικα, πρεπει να παω να κανω τετοια??

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φίλε ανώνυμε 19.50 το οτι εχεις απολυτηριο ειδικων δυναμεων δεν νομιζω οτι μπορει να σε βοηθησει σε τιποτα.
Τωρα οσον αφορα το προβλημα στα ματια αυτο πραγματικα μπορει να αποβει εμπόδιο σημαντικο για την εισοδο σου στις ΑΕΝ...
Δυσχρωματοψία ή αχρωματοψία δεν είναι αποδεκτες σιγουρα για την σχολη πλοιαρχων αλλα δεν ξερω αν το ιδιο ισχυει και για τους μηχανικους....
Φυσικα δεν γνωριζω γιατι δεν ειμαι γιατρος το ποσο σοβαρο προβλημα εχεις και κατα ποσο αυτο θα το θεωρησει ο γιατρος σαν μικρό κι ασημαντο...

Οσον αφορα την ηλικια σου πραγματικα εισαι στο τσακ για το οριο εισαγωγης αλλα αν εχεις μεσο και γνωριμιες στα καραβια και στις ναυτιλιακες εταιρειες μην απελπιστείς...

Αν ομως δεν εχεις νομιζω οτι πολυ δυσκολα θα μπορεσεις να βρεις δουλεια σε τετοια ηλικια... Ανω των 30....

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητη Αννα στις ΑΕΝ για αξιωματικοι του Εμπορικου Ναυτικου μπαινουν μονο Ελληνες στην ιθαγενεια.
Αν ομως εισαι Ελληνας νομιμος πολιτης εστω και με αλλοδαπη ιθαγενεια μπορεις σιγουρα να βγαλεις Ναυτικο Φυλλαδιο και να δουλεψεις στα καραβια σαν απλος ναυτης πραγμα εξαιρετικα δυσκολο εφόσον καμια εταιρεια δεν παιρνει αλλοδαπα πληρωματα εκτός από καποιες ειδικοτητες.

Για απλους ναυτες ολες οι εταιρείες προτιμουν ΜΟΝΟ Φιλιππινέζους.... για διαφορους λογους που δεν ειναι του παροντος να αναλυσουμε...
Φαντασου ομως οτι δεν παιρνουν ουτε Ελληνες σαν απλους ναυτες!!!!!

Ξερω ολα αυτα σου φαινονται παραλογα αλλα εδω ο ρατσισμος βαραει τους ιδιους τους Ελληνες μεσα στην πατριδα τους πιστεύεις οτι θα σώζονταν οι αλλοδαποι;

Οι πλουσιοι κοιτουν μονο το συμφερον τους χωρις εθνικους προσανατολισμους....

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητη ανωνυμη 20.34 ειναι μια ερωτηση που δεν μπορω να στην απαντησω με βεβαιοτητα...
Ελπίζω αν καποιος απο τους αναγνωστες και σχολιαστες μας να γνωριζει και να σε διαφωτισει...
Για Ναυτικο Φυλλαδιο η πεποίθηση μου ειναι οτι δεν χρειαζεται εφόσον η συζυγος αναγραφεται στο Ναυτικο Φυλλαδιο του συζυγου ναυτικου... (αλλα στο λεω με επιφυλαξη γιατι οπως σου ειπα δεν το γνωριζω με βεβαιοτητα)
Φυσικα εσυ εισαι αρραβωνιαστικια και δεν νομιζω να ισχυει ολο αυτο για σενα...

Στο μεταξυ παιζει ρολο και η πολιτικη της ετιαρειας αλλα και ο βαθμος του αρραβωνιαστικου σου...
Και νομιζω οτι εκει θα γνωριζουν αν ρωτησεις αν μποορεις να πας...

Τωρα τα σωστικα ειναι πολυ χρησιμα για εναν ανθρωπο (οποιονδηποτε) που θελει να ταξιδευσει με εμπορικα ποντοπορα πλοια... αλλα δεν γνωριζω και παλι αν ειναι προαπαιτουμενο...

Εν πάσει περιπτωσει επικοινωνησε με την εταιρεια του αρραβωνιαστικου σου για περαιτερω πληροφοριες... (δικαιολογητικα κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Ο γιατρός μου είπε πως είναι δυσχρωματοψία ελαφριά και βλέπω όλα τα χρώματα,μόνο στο τέστ υπάρχει ένα μικρό θέμα.Μήπως γνωρίζεις πού μπορώ να πάω να εξεταστώ προκαταβολικά να μου μάθω άν περνάω σαν πλοίαρχος?σαν μηχανικός περνάω περνάω σίγουρα..ομως θέλω να μάθω για να δώ τι θα κάνω.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα!εχω πτυχιο γιμναστη και λογω ανεργιας σκεφτομαι να ασχοληθω με την ακτοπλοοια.εχω γνοστω που θα με βαλει σε καραβι σε δρομολογια σε ελληνικα νησια!θα με βοηθησει καθολου το πτυχιο και ποιοσ ειναι ο προτοσ μισθος για προτομπαρκο ναυτη?σασ ευχαριστω!!!

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε ανωνυμε 18.56 χαιρομαι που σε βοηθησα. Φυσικα στην ερωτηση που κανεις δεν γνωριζω την απαντηση καθως ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα του γιατρου που θα σε εξετασει εκεινη την στιγμη....

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε ανωνυμε 14.03 δεν νομιζω να σε βοηθησει καθολου το πτυχιο σου....
Για να βρεις δουλεια φυσικα το μεσον ειναι πολυ σημαντικο και ειδικα για επιβατικα πλοια της γραμμης...
Οσο για τους μισθους που ρωτας δεν τους γνωριζω ακριβως γιατι εγω ειμαι στα ποντοπορα εμπορικα πλοια....
Παντως νομιζω οτι πρεπει να κυμαινονται για τους απλους ναυτες κοντα στα 1500 ευρω....
Αν καποιος απο τους φιλους αλλους σχολιαστες γνωριζει καλο θα ηταν να μας πει να το ξερουμε κι εμεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Είμαι 25 ετών και έχω αναβολή από τον στρατό μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016. Μπορώ να βγάλω ναυτικό φυλλάδιο ή θα μου βγάλουν πρόβλημα επειδή η χρονική ισχύς του φυλλαδίου είναι μεγαλύτερη από την αναβολή μου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ναυτικο Φυλλάδιο μπορεις να βγαλεις ανα πασα στιγμη της ζωής σου φιλε μου ανωνυμε 19.43.
Και δεν σχετιζεται σε καμια περιπτωση με τον στρατό....

Ανώνυμος είπε...

Πότε μπορω να παω να κανω αιτησεις σε εταιριες? καμια συγκεκριμενη που μπορει σιγουρα να με δεχτουν?

Ανώνυμος είπε...

μηπως ξερετε τα ωραρια για τα επιβατικα πλοια γραμμης?γυρνας σπιτι σου το βραδυ? η ειναι αναλογα την εταιρια ευχαριστω εκ των προτερον

Ανώνυμος είπε...

Kalispera tha eithela na mathw an mporei kapios na figei apo to polemiko naytiko kai na mpei sto emporiko eimai 31 etwn kai exw 12 xronia sto pn san epop eyxaristw SOS giwrgos

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ανωνυμε 15.40 δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν ξερω τι εννοείς...
Εισαι ναυτικος; εισαι δοκιμος αξιωματικος; εισαι τελοσπαντων κατι;
Μια τετοια ερωτηση δεν μπορει να απαντηθει ετσι απλα...
Εχεις ναυτικο φυλλαδιο;

Αν εισαι αποφοιτος των ΑΕΝ μπορεις να κανεις σε ολες τις εταιτείες αιτηση...
Αν δεν εισαι παλι μπορεις να κανεις αν εχεις ναυτικο φυλλαδιο αλλα δεν θα σε παρει καμια....
Δεν παίρνει καμια ελληνικη εταιρεία Ελληνες για απλο πληρωμα για εμπορικά πλοια... από όσο ξερω.

Οπως και να εχει χρειαζεσαι μεγαλο μεσο...

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ανωνυμε 15.55 δεν τα ξερω...
Αν καποιος άλλος ξερει κατι σχετικο απο τους σχολιαστες και αναγνωστες παρακαλω να ενημερωσει.

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε Γιωργο και βεβαια μπορεις να παραιτηθείς απο το Πολεμικο Ναυτικο και να ξεκινησεις καριερα στο εμπορικο...
Απαιτουνται 2 πραγματα ουσιας...
Πρωτον να μπορεις να φυγεις απο το Πολεμικο Ναυτικο πραγμα που δεν το γνωριζω διαδικαστικά πως γίνεται...
Και δευτερον να εχεις δυνατο μέσο σε καποια ναυτιλιακη εταιρεια...

Εννοείται πως πρώτα πρέπει να βρεις την εταιρεια που θα σε δεχτεί και μετα να παραιτηθείς από το ΠΝ...

Επίσης δεν γνωριζω τι προσόντα εχεις σαν ΕΠΟΠ του ΠΝ...
Δηλαδη αν εχεις ναυτικο φυλλαδιο κλπ...
Παντως να ξερεις οτι τα πραγματα ειναι τρομερα δυσκολα για να βρεις δουλεια στο Εμπορικο Ναυτικο.

damian είπε...

kalimera sas mia erotisei na sas kano eimai 33 xronon exo 12 xronia os epaggelmatias mageiras me xarti apo idiotiko IEK kai pistopoiisi thelo na doulepso se karavi i proipoiresia mou sti steria poiani sta karavia.???? kai gia na vgalo to MPLE filadio prepei prota na peraso sostika i oxi .???

perimeno apantisei sas ..

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητε φιλε Damian η προϋπηρεσία σου σαν μαγειρας στην στερια δεν ξερω κατά ποσο θα εκτιμηθεί από την εταιρεια που θα σε προσλάβει...
Να ξερεις οτι χωρις μεσον και γνωριμίες εχεις πολυ λιγες πιθανοτητες να βρεις δουλεια σε καποιο καραβι...

Το μπλε ναυτικο φυλλαδιο χρειαζεται τα σωστικά υποχρεωτικως...

Ομως φιλε μου εφοσον εισαι ανω των 30 ετων θα σου βγαλουν κοκκινο με ή χωρις σωστικά...
(μπλε νγαζουν μονο οσοι εχουν περασει σωστικα και ειναι κατω των 30 ετων)

Το θεμα ειναι οτι για να πας σε ποντοπορο πλοιο θα σου ζητησουν σιγουρα να εχεις περασει και τα σωστικα...
Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι θα εχεις μπλε φυλλαδιο...

θα παραμεινει κοκκινο...

elena papamixali είπε...

kalispera an mazepso ola auta ta dikaiologitika tis exetasis k ta parapemptika p zitane einai sigouro meta oti tha vrw doulia ???k an nai uparxei periptosi na m parei panw apo ena xrono gia na mpw kapou ???einai kati p thelw polu k apo oti eida apo ta sxolia xreiazete polu treximo k upomoni axizi ton kopo na prospathiso k na mpw se oloi autin tin diadikasia ????

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητη Ελενα θα σε συμβουλευα να μην κανεις καμια προσπαθεια αν δεν εχεις εξασφαλισει πολυ δυνατό μέσο...
Σιγουρα κανενος την τυχη δεν μπορω να γνωριζω ομως να ξερεις οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο και στην περιπτωση μιας κοπελλας ακομα περισσοτερο να βρει δουλεια στα καραβια...
Οι περισσοτερες εταιρείες με τα ποντοπορα δεν θελουν ουτε να ακουνε για γυναικες...
Οσο για τα επιβατικά εκει τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα αλλα χρειαζεται να εχεις "μπάρμπα στην Κορωνη"....

Οτι κι αν αποφασισεις καλη τυχη.

Ανώνυμος είπε...

kalhmera me lene maria kai thelw na bgalw nautiko fuladio eimai 18 mporw na to bgalw? kai mia allh erwthsh poses meres einai swstika ..?

Ανώνυμος είπε...


Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

kalhmera me lene sofia kai thelw na bgalw nautiko fuladio eimai 29 mporw na to bgalw?

ΜΑΚΗΣ είπε...

Τα σωστικα ειναι λιγες μερες φιλη Μαρια αλλα για περισσοτερες λεπτομερειες να παρεις στην Σχολη Σωστικων Ασπροπυργου να ρωτησεις.

ΤΗΛ 2105570629

Ναυτικο φυλλαδιο και βεβαια μπορεις να βγαλεις.
Οποιοσοδηποτε μπορεί.
Καλη τυχη.

ΜΑΚΗΣ είπε...

Σοφια μπορεις να βγαλεις ναυτικο φυλλαδιο.
Για περισσοτερες λεπτομερειες διαβασε την αναρτηση και μετα τα σχολια και θα βρεις ολες τις απαντησεις.

Βαγγέλης είπε...

Ενδιαφέρομαι να βγάλω ναυτικό φυλλάδιο αλλά έχω πρόβλημα με δυσχρωματοψία. Έχω διαβάσει κάποια παραπάνω σχόλια και ότι δεν είναι σίγουρο αν μπορώ ή όχι. Απλά αν μπορεί κάποιος με το ίδιο πρόβλημα που να έχει περάσει τις ιατρικές εξετάσεις ας βοηθήσει. Ευχαριστώ

ΜΑΚΗΣ είπε...

Βαγγελη στα ειπα και σε email.
Ελπίζω καποιος φίλος με το ιδιο προβλημα να σε βοηθησει.
Παντως θεωρω οτι ειναι ενα προβλημα που μπορει να λυθει μονο από την γνωματευση του γιατρου...

Unknown είπε...

μπορω να κανω μια ερωτηση υπαρχει ημερομηνια που φτιαχνεις το ναυτικο φυλλαδιο η οποτε θες εσυ ? απαντιστε μου αν γινετε εμμεσα

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητη Ρουλα Ναυτικο φυλλαδιο βγάζεις οποτε θελεις...
Το θεμα ειναι αν θα πρεπει να περασεις τα σωστικα τοτε πρεπει να ενημερωθεις απο τις ΑΕΝ για τις ημερομηνιες τις Σχολης Σωστικων.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.
Θα ηθελά να ρωτήσω εάν για να βγάλω το ναυτικό φυλλάδιο πρέπει να είσαι άνεργος?

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε ανωνυμε 15.27 φυσικα και δεν χρειαζεται να εισαι ανεργος...
Ναυτικο Φυλλαδιο βγαζει οποιοσδήποτε κι ανεξαρτητου ηλικιας...
Το αν θα βρεις δουλεια βεβαια στα καραβια ειναι άλλο θεμα...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Μακη ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με την εξεταση του οφθαλμιατρου.Εγω δεν βλεπω απο το ενα ματι παρολα αυτα αυτο δεν με εμποδιζει να οδηγαω κανονικα με διπλωμα ,να εργαζομαι κατα καιρους(οταν υπαρχει δουλεια) κ.α .Η κατασταση μου αυτη ειναι απαγορευτικη ωστε να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο?Ευχαριστω.

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ανωνυμε φιλε 23.26 δεν μπορω να ξερω με ακριβεια καθως δεν ειμαι γιατρος που βγαζει γνωματευσεις....

Παντως φιλε μου υποθετω πως δεν θα μπορεσεις καθως για το Ναυτικο Φυλλαδιο απαιτειται αρτιμέλεια απο τους κανονισμους.
Φυσικα αυτο δεν ξερω αν ισχυει και για τα ματια...

Το οτι οδηγας δεν λεει κατι καθως οδηγουν ολοι..... Στα Ναυτικα Φυλλαδια ειναι πολυ αυστηροτερες οι προϋποθεσεις.

Οπως και να εχει αν μαθεις κατι σχετικο να μας το πεις να το εχουμε υποψιν κι εμεις.

Βαγγέλης είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Έχω δυσχρωματοψία και πέρασα πρόσφατα επιτυχημένα τα ιατρικά για το ναυτικό φυλλάδιο. Βέβαια βγήκε κίτρινο ναυτικό φυλλάδιο αλλά σημασία έχει ότι μάλλον δεν σε κόβουν για όσους προβληματίζονται.

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε Βαγγέλη σε ευχαριστω πολύ για την ενημερωση εκ μέρους ολων μας.
Πραγματικά είχαμε αμφιβολίες για το θεμα και βασει των οσων μας λενε στην ΑΕΝ ήταν μάλλον απίθανο...

Βεβαια παραμενει το θεμα του ποσοστού δισχρωματοψιας που γινεται αποδεκτό για την εκδοση Ναυτικου Φυλλαδιου, αλλά οπως και να έχει νομιζω οτι ειναι μια ευχαριστη ειδηση για όσα παιδια έχουν παρόμοια προβλημα.

αλεκος είπε...

καλησπερα μπορει καποιος να μ πει αν εχω κανει τα δικαιολογητικα κ επιτροπη κ εχω κλεισει ραντεβου για σωστικα κ δεν παω στην ημερομηνια που μ εχουν πει θα πρεπει παλι να περασω απο επιτροπη κ να ξαναβγαλω χαρτια καινουργια?τι μπορω να κανω?

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φίλε Αλεκο νομίζω ότι δεν υπαρχει θεμα και μπορεις να παρεις με τα ιδια δικαιολογητικα νεα ημερομηνια.
Στο λεω ομως με επιφυλαξη και θεωροντας ότι τα διακιολογητικα που εχεις δεν θα λήξουν... (λογω χρονικης ισχύος)....
Ισως θα πρεπει να απευθυνθείς και στην Σχολη Σωστικων...

Unknown είπε...

φιλε μου τον δεκεβρη του 13 ειχα ημερομηνια αλλα επειδη δεν μπορουσα να παω δεν πηγα κ τωρα εχουμε μαρτη ποσο ειναι το οριο?

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε Αλεξανδρε δεν γνωριζω το καθε δικαιολογητικο τι οριο εχει...
Καποια το αναγραφουν επανω και για καποια αλλα πρεπει να ρωτησεις αν τα δεχονται....
Παντως ειναι αρκετος καιρός και δεν ξερω...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΠΟΛΘ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Ι1 ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ??ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

ΜΑΚΗΣ είπε...

Σε ευχαριστω ανώνυμε φιλε 01.13.

Λοιπον χωρις σωστικά δεν μπορεις να ταξιδεύσεις γιατι δεν σε δεχεται καμια εταιρεια.... ειδικα για τα ποντοπορα πλοια...

Τωρα οσον αφορα το Ι1 αυτα ειναι για τον στρατο....
Από τι μαθαμε και μεσα απο τα προηγουμενα σχολια(αν θελεις ριξε μια ματια) μερικοι φιλοι και με σημαντικα προβληματα υγειας εχουν βγαλει ναυτικα φυλλαδια....

Οποτε ειναι καθαρα θεμα της υγειονομικης επιτροπης αν θα σου βγαλει την εγκριση.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις.Πρώτον,τις ιατρικές εξετάσεις μπορούμε να τις κάνουμε σε κάποιο Δημόσιο Νοσοκομείο της περιοχής μας και μετά αφού συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα χαρτιά να τα καταθέσουμε στο Λιμεναρχείο και να πάρουμε το Ναυτικό Φυλλάδιο?Δεύτερον,μπορούν να μας δώσουν Μπλέ Ναυτικό Φυλλάδιο με μια παρατήρηση ότι δεν έχουμε παρακολουθήσει τα σωστικά,πυροσβεστικά και ιατρικά μέσα και αφού τα παρακολουθήσουμε εντός 9 μηνών να μας την σβήσουν ή πρέπει υποχρεωτικά κόκκινο?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Μακης είπε...

Ανωνυμε φιλε 19.42 Μονο την ακτινογραφια και την γνωματευση που την συνοδευει μπορεις να βγαλεις σε δημοσιο νοσοκομειο τα υπολοιπα απο την ορισμενη υγειονομικη επιτροπη.

Οσο για το δευτερο ερωτημα σου αυτο που περιγραφεις δεν μπορει να γινει.
Βγαζεις κοκκινο φυλλαδιο και μετα οταν περασεις τα σωστικα σου χτυπανε μια σφραγιδα οτι τα περασες ή απλα περιμενεις να τα περασεις και βγαζεις απευθειας μπλε...
Αυτο γιατι το χρωμα του ναυτικου φυλλαδιου δεν αλλαζει...

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιες εταιρίες μπορώ να πάω να κάνω αιτήσεις για πρωτόμπαρκος για Αθήνα εννοώ όλοι μου λένε ότι είναι πολύ δύσκολα παίρνουν μόνο αλλοδαπούς είναι αλήθεια? τζάμπα θα κατέβω στην Αθήνα.Σας παρακαλώ απαντήστε μου

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε ανωνυμε 14.40 θα σου πω την αληθεια.
Αιτησεις μπορεις να κανεις ελεύθερα σε όλες τις εταιρείες...
Γαι απλο πληρωμα στα ποντοπορα παιρνουν ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ αλλδαπους...
Ελληνες είναι μόνο οι αξιωματικοι και αυτοί όχι όλοι...
Κι εκει βαζουν κι αλλοδαπους....

Ελληνες παιρνουν ΜΟΝΟ με τρομερό μεσο μονο στα επιβατικα....
Αλλα εκεί πρεπει να είσαι ανηψιος τους εφοπλιστή!!!!!

Επανερχόμενος στα ποντοπορα εμπορικα χωρις προϋπηρεσία δεν εχεις καμια ελπιδα να μπαρκαρεις...
Και οπως σου ειπα Ελληνες για απλο πληρωμα δεν παιρνει κανενας...
Αν καποιος απο τους φίλους αναγνωστες εχει κατι υποψιν του ας το πει....

Οποτε κατα την γνωμη μου μην κατεβεις καθολου αν δεν εχεις τουλαχιστον καποιον μεσα σε καποια εταιρεια να σε βοηθησει.

Unknown είπε...

Καπετανιε καλημερα μηπως εχεις καποιο λινκ με τα δικαολογητικα που χρειαζονται για την αδεια του ναυτη? Ευχαριστω πολυ

ΜΑΚΗΣ είπε...

Δεν γνωριζω φιλε μου ανωνυμε για την άδεια ναύτη. Υπαρχει ενα ΚΕΠ για κατώτατο πληρωμα αλλα καλυτερα να παρεις να ρωτησεις στο Υπουργειο ναυτιλιας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση..εχω διπλωμα μηχανικου αυτοκινητον απο επαλ αναρωτιόμουν αν το χαρτι μου μου δινει την δυνατότητα να ταξιδεψω οσ δοκιμος?ευχαριστω εκ τον προτερων(θανος)

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε Θανο δεν εχεις πιθανοτητες να σε παρουν διοτι μιλαμε για μια άλλη κατασταση...

Δεν ξερω αν βγαλεις ναυτικο φυλλαδιο κι εχεις τεραστιο μεσο αν θα μπορεσεις να βρεις δουλεια σαν κατωτερο πληρωμα....

Unknown είπε...

Καλημέρα!
Αντε και απόκτησα το ναυτικό φυλλάδιο, έπειτα πήγα στη Σχολή Σωστικών Πυροσβεστικών μέσων Μετά τι γίνεται μπορείς να φύγεις να ταξιδέψεις, και όπως εγώ άσχετος και χωρίς ειδικότητα θα με πάρουν να εργασθώ και με τι χρήματα, σε ποια εταιρεία,εχετε γνώση;
Ευχαριστώ!

Μακης είπε...

Φίλε μου Φωτη αν κανεις τον κοπο να διαβασεις μερικα απο τα παραπανω σχολια θα δεις και θα καταλαβεις πολλα για τον ναυτικο επαγγελμα σημερα στην πατριδα μας...

Επαναλαμβανω οσα ειπα και στους παραπανω φιλους αρκετες φορες....
Χωρις ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέσον δεν εχεις τυχη....

giwrgos είπε...



Σας παρακαλω θερμά να με βοηθήσει κάποιος γνωστης των πραγμάτων σε κάποιες αποριες που έχω και ειμαι πολύ μπερδεμένος, ξεεω πως αυτα ισως εχουν γραφτει ηδη στο φορουμ απλα ειμαι μακρια και θα αργησω να κατεβω αθηνα που εχω το pc και ειμαι απο κινητο αυτη τη στιγμη οπως καυαλαβαινετε μου ειναι λογο δυσκολο, θα ξεκινήσω με τη σειρά για να μη μπερδέψω κι εσάς,1) Έχω κάνει αίτηση για μηχανικός πέρασα όλες τις διαδικασίες και περιμένω τα αποτελεσματα τώρα, αν ΔΕΝ περάσω και βγαλω ναυτικό φυλλάδιο θα μου προτείνατε να βγαλω κοκκινο ή κανονικο 2) Αφου κάνω την αιτηση σε τι κατηγορία πλοίου θα με συμβουλεύατε να επιλέξω να ταξιδεψω και ΑΝ μπορώ να το επιλέξω, θέλω να πω τουριστικό, μηχανικό, φορτηγά, γκαζαδικα κτλπ που συμφέρει καλύτερα σαν ναύτης φυσικά ενοω 3) Αφου κάνω την αιτηση για ναυτικό φυλλάδιο και τελειώσει η διαδικασια μετά τι; Πως βρίσκω δουλεια, εγω απλα περιμενω στασιμος και με παίρνουν ΤΗΛ κάποιες μέρες νωριτερα να μου πούνε ότι τη τάδε μερα φευγει το τάδε πλοίο πόσους μηνες θα είναι το ταξίδι και πόσα λεφτά θα είναι ο μισθός το μηνα;4) Τελως θα ήθελα να μου πείτε επειδή έχω ακουσει ότι διαφέρει απο βαπόρι σε βαπόρι πόσο έιναι στο περίπου ο μισθός του απλού ναύτη και αν ο μισθός αυξάνετε απο ταξίδι σε ταξίδι ακομα και στον απλο ναύτη. Αυτες ήταν η ερωτήσεις μου και θα σας παρακαλούσα θερμά να μου απαντούσατε διοτι αγαπαω πολυ τη θαλασσα αλλα επισης είναι μεγάλη ανάγκη το χρηματικό και αποφασισα να, στραφώ προς αυτήν τη κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Συγχωρεστε με για τοιχον ορθογραφικά λάθη αλλα είμαι απο κινητό και δισκολευομε να γραψω.

ΜΑΚΗΣ είπε...

Οκ φιλε μου Γιωργο.
Συγνωμη για την καθυστερηση να απαντησω αλλα με βρισκεις σε περιοδο διακοπων που το ιντερνετ το εχω σε απραξια γενικως...

Στις αποριες σου τωρα.

Καταρχην τι σημαινει εχεις κανει αιτηση για μηχανικος...
Εννοείς ότι είσαι υποψήφιος στις ΑΕΝ για μηχανικός;
Η μήπως εννοείς ότι έχεις κανει αιτηση σε καποια ναυτιλιακη για μηχανικος... δεν μπορω να την καταλαβω την προταση σου...
Μηχανικος στα καραβια γινεσαι ΜΟΝΟ απο τις Ακαδημιες εμπορικου ναυτικου και με την ειδικοτητα των Μηχανικων...
Αλλες περιπτωσεις δεν γνωριζω...

Ναυτικο Φυλλαδιο χρειαζεσαι σιγουρα για να ταξιδευσεις αλλα το χρωμα δεν εχει ιδιαίτερη σημασια...
Αν είσαι μεγαλος σε ηλικια θα σου βγαλουν ουτως ή άλλως κοκκινο... κλπ..
Δες για αλλες λεπτομερειες επι του φυλλαδιου προηγουμενα σχολια για να μην τα ξαναγραφω.

Στην δευτερη απορια σου πραγματικα ειναι εντελως αχρηστο να κανεις οποιαδηποτε προσπαθεια να πας σε καποια εταιρεια γιατι Ελληνες ναυτες δεν παιρνει καμια εταιρεια... ελληνικων συμφεροντων!!!!!

Αν εχεις φυσικα τον πλοιοκτητη καποιας προσωπικο φιλο ή συγγενη ποτε δεν ξερεις...

Μου αρεσει παντως η αισιοδοξια σου να διαλεγεις και πλοιο... Τουριστικο, Εμπορικο κλπ...
Πραγματκα με εκανες να γελασω...
Στα επιβατικα δεν μπαινεις ουτε με τον ιδιο τον πρωθυπουργο μεσο... Για τα εμπορικα στα ειπα..
Παντως να ξερεις οτι τα επιβατικα και τα γκαζαδικα πληρωνουν παραπανω...

Εκεινες οι αποριες για το αν σε παιρνει τηλεφωνο η εταιρεια κλπ ειναι απιστευτο αστειες...
Εδω δεν βρισκουν δουλεια οι αξιωματικοι θα βρει ο ναυτης και μαλιστα θα τον παρουν και τηλεφωνο;
Φιλε μου να με συγχωρεις που εχω ενα τετοιο λιγο ειρωνικο υφος αλλα δεν ειναι προσωπικο για σενα όσο για την ασχετοσυνη σου...
Στο ξαναλεω δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις δουλεια σε εταιρεια εκτος αν εχεις τον θεό μπαρμπα...
Κι απο οσα λες συμπεραινω οτι εισαι και εντελλως ασχετος με το επαγγελμα... του ναυτικου στην συγχρονη Ελλαδα...

Φιλε μου το να αγαπας την θαλασσα και να εχεις αναγκη απο λεφτα οπως ολοι οι Ελληνες μετά την προδοσία ειδικα των τελευταιων ετων ειναι καλο αλλα δεν εχει ουδεμίαν σχεση με το αν μπορεις να γινεις ναυτικος.
Στην συγχρονη Ελλαδα οι Ελληνες ναυτες απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Οι εφοπλιστες εδω και χρόνια σκεφτομενοι τις τσεπες τους κι οχι την πατριδα επαυσαν να προσλαμβανουν κατωτερο ελληνικο πληρωμα και εξαφανισαν ουσιαστικα το ναυτικο επαγγελμα από την πατριδα μας..
Εχουνε απομεινει μονο οι ΑΕΝ που βγαζουν μονο αξιωματικους και τους οποιους ευτυχως ακομα προτιμάνε (δεν ξερω για ποσο σκομα)... Νομιζω μολις αρχισουν να βγαινουν Φιλιππινέζοι κι αξιωματικοι θα τελειώσει κι αυτο το μετεριζι...

Αυτα για να σε προσγειώσω ανωμαλως στην πραγματικοτητα...

καλη τυχη

giwrgos είπε...

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση και η αληθεια ειναι πως ειμαι αρκετα ασχετος γι αυτο και οι συγκεκριμένες αποριες αν και χθες καθώς ήμουν παραλια είδα κάποιον γνωστό που είχε κάνει κάποια ταξίδια παλιότερα κάποιες άλλες καλές εποχές όπως ο ίδιος μου είπε και νομίζω ότι και ο ίδιος απο τα λίγα που μου είπε κατάλαβα πως αν δεν έχεις βύσμα και μάλιστα μεγάλο δε πας πουθενά σαν ναύτης αλλα και σαν αξιωματικός μετράει ως ένα βαθμό κι εκεί, στην ερώτηση μου στην αρχη ενοουσα πως έχω κάνει αίτηση για υποψήφιος μηχανικός σε αεν με βαθμο απολυτηριου, υελως πάντων έχω κάποιο κονε αν και δεν έχω μηλησει ακομα μαζί του και θα το κοιτάξω εξάλλου δε χάνω κάτι ότι γινει έγινε, κάτι τελευταίο σχετικά με το Κόκκινο η κανονικό φυλλάδιο, ειμαι 24 χρόνων, αν βγαλω κοκκινο για να μη τρέχω Ασπρόπυργο και να γλυτώσω και τη μεγάλη αναμονή μέχρι να μου πούμε το οκ και να ξεκινήσω τα μαθήματα με το 5ημερο για τα σωστικά υπάρχει περίπτωση να κάνω τα μαθήματα μέσα στο καράβι όταν και αν με πάρει κάποια εταιρεία? Σορυ αν κάνω λάθος απο τα λίγα που γνωριζω νομίζω ότι σου δίνει αυτη τη δυνατότητα το κοκκινο φυλλάδιο.

ΜΑΚΗΣ είπε...

Χαιρομαι που ξεκααρισες οτι πας για αξιωματικος μηχανικος στις ΑΕΝ.
Σου ευχομαι να εισαι στους επιτυχόντες.

Αλλωστε κι εγω στον Ασπροπυργο ειμαι στο 4ο ετος των πλοιαρχων.

Τωρα οσον αφορα το φυλλαδιο.

Οσα λες για το φυλλαδιο δεν ισχυουν... κι ουτε στο καραβι περνας σωστικα.

Λοιπον αν και τα εχω πει σε παλιοτερα σχολια θα τα ξαναπω και για σενα.

Το Κοκκινο φυλαδιο είναι για όσους δεν εχουν περασει σωστικα.
Αν τελικα μπεις στην Σχολη η ιδια η Σχολη θα σας κανονισει να περασετε τα σωστικα μόλις τειωσεις το πρωτο 6μηνο και πριν το πρωτο εκπαιδευτικο ταξιδι.

Αν όταν πας για το Ναυτικο Φυλλαδιο εχεις περασει ηδη τα σωστικα θα σου εκδωσουν κατευθειαν Μπλε Φυλλαδιο.
Αν εχεις ηδη εκδοσει Κοκκινο Φυλάδιο όταν πας για τα σωστικά απλα θα σου προστεθει μια σημειωση οτι εχεις περασει τα σωστικά.

(Να ξερεις οτι τα σωστικα ειναι πολυ απλη κι ευκολη διαδικασια... μην σε φοβιζει)

Ολα τα παραπανω ισχυουν αν τελικα μπεις στις ΑΕΝ...

Αν δεν μπεις τοτε μπορεις να βγαλεις παλι Ναυτικο Φυλλάδιο Κοκκινο ή Μπλε παρακολουθοντας την διαδικασια των σωστικων στον Ασπροπυργο...

Και κατι ακομα. Το Κοκκινο Φυλλαδιο χωρις τα σωστικα δεν σου επιτρεπει να ταξιδευσεις σε ποντοπορο ή οτιδηποτε άλλο πλοιο εκτός Ελλάδος...
Θα πρεπει εντος 6 μηνων απο την έκδοσή του να περασεις τα σωστικά.

Κατα τα λοιπα ισχυουν όσα ειπαμε για το μεσον...

Σε συμβουλευω να μιλησεις με τον γνωστο σου απο τωρα για να μην ονειροβατεις...

Τα πραγματα ειναι τρομερα δυσκολα για ολους.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Ανώνυμος είπε...

παιδια ειμαι 18 εχω περασει σε μια σχολη οπου δεν μαρεσει εχω βγαλει πασο κτλπ μπορω να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο ; επιρεαζει την εγγραφη στη σχολη την οποια ειμαι ; κ επισης πρεπει να εχω βγαλει στρατο για να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητε ανωνυμε 14.35 το ναυτικο φυλλαδιο ειναι ασχετο με ολα αυτα.
Μπορει να το βγαλει οποιοσδηποτε εχει τις απαραιτητες προϋποθεσεις.

Δεν επηρρεαζει καθολου την σχολη σου και δεν εχει οποιαδηποτε σχεση με εκπαιδευτκη κατασταση.

Ουτε χρειαζεται να εχεις τελειωσει στρατο...
Απλα μεσα στα δικαιολογητικα θα χρειασθει το χαρτι της αναβολης ή καποιο στρατολογικο πιστοποιητικο που να λεει οτι εισαι σε αναβολη...

Σε ευχαριστω για το σχολιο.

ILIAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΩ ΣΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητε φιλε Ηλια το ναυτικο φυλλαδιο ειναι κατι εντελως άσχετο με τα σωστικα. Το βγαζει οποιοσδηποτε.
Κατοπιν μπορεις να περασεις και τα σωστικα στην σχολη ΑΕΝ του Ασπροπυργου...

Επειδη στην αναρτηση αυτη πλεον εχουν μπει ανω των 250 σχολίων απο φίλους θα σε παρακαλουσα να τις διαβασεις μια στα γρηγορα και να βρεις οτι απαντησεις σου χρειαζονται, διοτι τα εχουμε πει ολα και το εχουμε εξαντλησει το θεμα.

Για να μην επαναλαμβανουμε καθε φορα τα ιδια και τα ιδια...

Σε ευχαριστω.

ΝΙΚΟΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ ΕΧΩ ΚΌΚΚΙΝΟ ΦΥΛΛΆΔΙΟ ΛΟΓΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΗ ΟΛΟ ΤΟ ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΕΧΩ ΥΠΕΡΙΣΗΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΟ ΔΊΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ ΗΠΑΡΧΗ ΚΑΠΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε μου Νικο δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν το ξερω το θεμα αυτο....
Θα πρεπει να ρωτησεις στο Υπουργειο στην 2ας Μεραρχιας.

Αν μαθεις κατι σχετικο σε παρακαλω να το μοιραστεις μαζι μας να το μαθουμε κι εμεις και οι φιλοι αναγνωστες.

Μαρία είπε...

Καλημέρα!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Βρήκα δουλειά σε κρουαζιερόπλοιο ως κομμώτρια και ο εργοδότης μου ζήτησε να εκδώσω safety certificates and marine medical. Το ναυτικό φυλλάδιο κάνει? Η΄χρειάζομαι και κάρτα υγείας. Πρέπει να ολοκληρώσω μόνη μου αυτές τις διαδικασίες καιφοβάμαι μήπως όταν έρθει η ώρα να ανέβω στο πλοίο μου λείπει κάτι. Ο εργοδότης είναι αυτός που έχει τα Σπα και είναι από το εξωτερικό, δεν είναι δηλαδή το πλοίο ώστε να ζητήσω βοήθεια από εκεί... Ρώτησα τα ΚΕΠ αλλά δεν βοήθησαν...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητη Μαρια το ναυτικο φυλλάδιο δεν κανει.
Θα πρεπει να πας στην Σχολη Σωστικών του Ασπροπυργου και να κανεις αιτηση να περασεις τα Σωστικά τα οποια περιλαμβάνουν και αυτες τις ειδικοτητες (safety certificates and marine medical).
Θα πάρεις ημερομηνία και θα κανεις εγγραφη στην Σχολη Σωστικών.

Η καρτα υγειας ειναι κατι ασχετο με το ναυτικο φυλλαδιο και τα σωστικα και το ζητανε συνηθως οι ναυτιλιακες εταιρείες.

Και βεβαια πρεπει να τις κανεις ολες αυτες τις διαδικασίες μόνοι σου... δεν περνανε ουτε οι εξουσιοδοτησεις.

Σε ευχαριστω και εγω για τα καλα σου λογια και σου ευχομαι καλη σταδιοδρομια.

Ανώνυμος είπε...

Otan exeis to vivliaraki to ygeionomiko se isxy prepei na vgaleis aktines kai ta ypoloipa?

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μακης είπε...

Ανώνυμε 11.17 τι εννοείς ακριβως...
Το υγειονομικό βιβλιαρακι είναι με εντολη εταιρείας αν εννοείς αυτη την κάρτα υγειας....
Τωρα οταν λες ακτινες και λοιπα τι εννοείς για ποιο πραγμα;

Παντως γενικως το κιτρινο φυλλαδιο υγειας δεν εχει καμια σχεση με οποιεσδηποτε υγειονομικες εξετασεις για φυλλαδια και λοιπα...

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα,ξερει καποιος αν οταν εχεις Ι5 απαλλαγη στρατου,θα συναντησεις εμποδια για να παρεις το διπλωμα του ανθυποπλοιαρχου γ ή στο να ανανεώσεις-εκδοσεις ναυτικο φυλλαδιο??

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Νομιζω οτι υπαρχει καποιο προβλημα φιλε μου ανωνυμε αλλα καλυτερα να διαβασεις με λιγη υπομονη τα υπολοιπα σχολια και θα βρεις συγκεκριμενες απαντησεις.

Unknown είπε...

Kalispera sas 8a h8ela na rotisw an xreiazetai karta ygeias gia ta tanker safety kai an nai pia einai h diadikasia gia na bgalw ?

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητε φίλε η κάρτα υγείας είναι μόνο για να μπαρκάρεις...
Δεν χρειαζεται λοιπόν στo tanker safety....

Unknown είπε...

Euxaristw para polu gia thn dieukrinish kai thn amesh boh8eia sas

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΜΑΚΗΣ είπε...

φιλε Αντρεα δεν το γνωριζω αυτο....
απο οτι βλεπω στα δικαιολογητικα χρειαζεται ποινικο μητρωο γενικης χρησης...
καλο ειναι να παρεις τηλεφωνο στην 2ας Μεραρχειας για να μαθεις αν δεχονται "καθαρο" ή "βρωμικο"

Unknown είπε...

φιλε μακι το ξερο οτι σε ζαλιζο αλλα κατι τελευτεο.ξερειςαν μετραη που υπιρετισα σε καραβι στο πολεμικο ναυτικο μαγηρας 21 μηνες.ευχαριστο

ΜΑΚΗΣ είπε...

Δεν με κουραζεις καθολου φιλε μου.
Δυστυχως η υπηρεσια στο πολεμικο ναυτικο δεν μετραει σε τιποτα στο εμπορικο ναυτικο....
Ισχυει μονο το αναποδο...
Αν εχεις ηδη ναυτικο φυλλαδιο και υπηρετησεις στο Πολεμικο ναυτικο σαν δοκιμος αξιωματικος αυτο γραφεται και προσμετραται.

Γιώργος Σέμπρος είπε...

Πήγα σήμερα στην απογραφούσα αρχή στο λιμεναρχείο στη Θεσσαλονίκη. ήταν δυο υπάλληλοι εκεί, ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ!!!

Υπάρχει αλλαγή στον τρόπο που πληρώνουμε το παράβολο, για την επιτροπή:
Όχι πλέον από εφορία, αλλά ηλεκτρονική έκδοση μέσω www.gsis.gr, εκτύπωση και πληρωμή σε τράπεζα.

(Φάνης Σέμπρος)

Unknown είπε...

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει βγαλει δημοτικο και οχι γυνασιο μπορει να βγαλει φυλλαδιο?

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ναι μπορεί αγαπητη Βασω. Το βγάζουν ακόμα και αγραμματοι....

Unknown είπε...

καλησπερα...εχω ξεκινησει τα βσικα για την εκδοση ναυτικου φυλλαδιου αλλα λογο στρατου σταματησατη διαδικασια....αυτο που θελω να ρωτησω ειιναι τα εξης:
για να κλεισω ημερομηνιες για τα σωστικα πρεπει να εχω απωληθει απο φανταρος? μπορω τωρα στην αδεια απωλυσεις να παω με στρατιωτικη ταυτοτητα να κλεισω και να παρακολουθησω τα μαθηματα για τα σωστικα?
υπαρχει η δυνατοτητα να εχω και τη πολιτικη ταυτοτητα....

Ανώνυμος είπε...

kalispera eimai kopela 20 xronwn kai 8elw na vgalw naftiko filadio gia na mpw se kapoio ploio epivatigo i krouazieroploio se posto trofodosias. to provlima mou einai oti den 3erw kolimpi mou dimiourgei provlima afto?

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας

2 ερωτησεις θα ήθελα να κάνω. Αρχικα ιατρική γνωμάτευση μπορώ να πάρω και απο ιδιώτη ιατρό ή μόνο απο Δημόσιο.
Επίσης μπορείτε να με ενημερώσετε σχετικά με την έκδοση καρτας υγείας ναυτικού. Τι χρειάζεται και περίπου το κόστος που προκύπτει εφόσον γνωρίζετε.

Ευχαριστώ!

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ανωνυμε φιλε ιατρικη γνωματευση μονο απο δημοσιο μπορεις να χρησιμοποιησεις. Οσο για την Καρτα Υγειας Ναυτικου την αναλαμβανει η εταιρεια με την οποια θα εργαστεις...
Αυτη θα σε στειλει σε συμβεβλημενο ιατρειο να την βγαλεις...

Νίκη είπε...

Καλησπέρα Μάκη, μυωπία μέχρι πόσους βαθμούς είναι το όριο?

Νίκη είπε...

Καλησπέρα Μάκη! Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις το όριο της μυωπίας? Θέλω να βγάλω το μπλε ναυτικό φυλλάδιο.

ΜΑΚΗΣ είπε...

Νικη το όριο για την μυωπία θα στο πω με επιφυλαξη και ισως θα πρέπει να ρωτησεις την Υγειονομικη Επιτροπή...
Λοιπον τα ορια για μηχανικους ειναι με 2/10 και ανω χωρις διορθωση... (πιθανως εννοεί χωρις γυαλια) και 8/10 με διορθωση (με γυαλια)

Για πλοιαρχους ειναι 4/10 χωρις διορθωση... και 10/10 με διορθωση...

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα.θα ηθελα να μου πειτε εκτος απο το φυλλαδιο τι αλλο εγγραφο χρειαζομαι για να ναυτολογηθω?ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

καλημερα θα ηθελα την βοηθεια σας.τα ro ro pasenger μου εληξαν το 2014.τωρα θελω να ναυτολογηθω ξανα.τι θα πρεπει να κανω?

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ανωνυμε 20:17 Αρκει το Ναυτικο Φυλλαδιο για να μπορεις να δουλεψεις στο καραβι...
Τωρα αν ειναι ποντοπορο θελεις και το διαβατηριο σου...

Ανωνυμε 10:48 Πρεπει να πας στα ΚΕΣΕΝ να δεις τις ημερομηνίες για την ανανέωσή του (refresh ro ro).

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλησπέρα! Να σας ρωτήσω.. Αφού τελειώσουμε τα σωστικά, το ναύτικο ποτε θα το εχουμε στα χέρια μας; εχω διαβάσει πως θέλει 3 εργάσιμες..

Ανώνυμος είπε...

Ναύτικο φυλλάδιο* στα χέρια μας

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητε ανωνυμε 20.56 Αν και το εχω ξαναπαντησει σε σχολιο φιλου το Ναυτικο Φυλλαδιο κανει από 2 εβδομαδες μεχρι 1 μηνα....
Αν εσενα στο δωσουν σε λιγοτερο χρονο θα εισαι τυχερος...

Unknown είπε...

Καλημέρα...παντού γράφει το όριο οράσεως είναι μόνο για μηχανικούς κ καπετάνιος. Για ναυτη κ γενικων καθηκόντων πόσο είναι το όριο ???εγώ έχω 4,75 μυωπια

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα είμαι 31 χρονών Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βγάλω ναυτικό φυλλάδιο αλλά έχω πάρει απαλλαγή από το στρατό και δεν έχω στρατιωτικές υποχρεώσεις Έτσι γράφει το πιστοποιητικό τύπου Α . Ευχαριστω

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητε ανώνυμε 11.36 συγνωμη για την καθυστερηση αλλά αυτό που ρωτάς δεν το εχω υποψιν... το 4,75 ειναι αρκετο και δεν ξερω αν επιτρεπεται... Θα πρέπει να κανεις ενα τηλεφωνο στο ΥΕΑΝΕΘ.... τηλ 213 1371113 (κι αν σου απαντησουν σφυρα μου, πιθανως θα χρειαστει να πας απο εκεί... Γρηγοριου Λαμπρακη 150 Πειραιας)

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητε ανωνυμε 14.40 εφόσον εχεις πιστοποιητικο τυπου Α ίσως δεν υπαρχει προβλημα...
Φυσικα τωρα μετραει και ο λογος της απαλλαγης που αναγραφεται...
Κανονικα το πιστοποιητικο τύπου Α αναγραφει οτι εκπληρωθηκαν οι στρατιωτικες υποχρεωσεις και απολυθηκες κανονικα... με απολυτηριο.

Τωρα η απαλλαγη απο τις στρατιωτικες υποχρεωσεις σιγουρα εχει καποια θεματα...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας ειμαι 17.5 μολις τελειωσα το λυκειο...θα ηθελα να ρωτησω απο την στιγμη που βγαζεις ναυτικο φυλλαδιο(εστω το μπλε)μετα ποσο δυσκολο ειναι να βρεις δουλεια σε καραβι απο την στιγμη που δεν εχεις "ιδεα" για την θαλασσα...σας ευχαριστω για τον χρονο σας!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε ανωνυμε 12.02
Ειναι απλα αδυνατον...
Και φυλλαδιο να εχεις και κοκκινο και οτι θελεις....
Εκτός αν εχεις καποιον πολυ φιλο σου ή συγγενή σου υψηλοβαθμο σε πλοίο....
Κάποιο πολυ δυνατό μέσο δηλαδη....
Παντως ειδικα για κατωτερο πληρωμα κοινως ναυτες νομιζω οτι πρακτικα ειναι αδυνατο (πιθανως ακομα και μεσο να εχεις).... διοτι Ελληνες δεν παίρνουν ναυτες...

Ανώνυμος είπε...

Εχω ενα συγγενη ο οποιος εκανε καποια χρονια στην θαλασσα και νομιζω πρεπει να εφτασε να ειναι κ α'πλοιαρχος αν οχι καπετανιος(αν δεν κανω λαθος)...τωρα εχει σταματισει και δουλευει στην ξηρα σε καποια εταιρια οπου ασχολειτε με το φορτωμα και το ξεφορτωμα και τα δρομολογια που θα ακολουθησει ενα καραβι...αυτος πιστευετε μπορει ν με βοηθησει απο την θεση που ειναι( θα μ πεοτε γτ δεν ροταω αυτον αλλα θελω και μια δευτερη αποψη)...σας ευχαριστω παλι για την υπομονη σας!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Οτι και να πουμε πρεπει να τον ρωτησεις ...
Αν ειναι σε ναυτιλιακη μπορει να εχει διασυνδεσεις...
Αλλά και παλι να ξερεις οτι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολο να βρεις δουλεια...
Παίρνουν μονο ξενα κατωτερα πληρωματα....

Ανώνυμος είπε...

geia sas paidia thelw na kanw kai egw mia poli shmantikh erwthsei exw diabiti typou 1 kanw insoulinh apo 3 etwn exw parei apalagh apo ton strato gia auton ton logo logo zaxarou diladh tora thelw na paw na bgalw felladio plhrosa kanonika to parabolo pou thelei hrthe h wra na perasw apo giatrous tou limenikou ths rodou pou me esthlan ekei o ofthalmiatros me pernaei o pathologos omws den me pernaei me krinei akatallhlo leei epeidh exw zaxaro kai logo to xarti tou stratou pou exw tetarth mou lene na xana paw gia exetaseis kai meta ta xartia mou auta tha ta pane sthn deuterobathmia epitropi na perasw kai apo ekei leei mia boitheia sas parakalw tha katafero na bgalo to felladio? exw anagki kai thn douleia peite m sas parakalw!!!!!!

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ανωνυμε 11.36 δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω ουτε και να προκαταλαβω την αποφαση της δευτεροβάθμιας....
Οταν το θεμα ειναι ιατρικό τα πραγματα ειναι και δύσκολα και απροβλεπτα...
Παντως ειναι αυστηρες οι υγιεινομικές διατάξεις...
Να εισαι προετοιμασμενος για ολα τα ενδεχομενα...

Unknown είπε...

Se periptosi apallagis i5 ekdidete kanonika nautiko fulladio?? Stin 2as merarxias mu eipane nai .. exei kapios apopsi?

Ανώνυμος είπε...

έχω ένα πρόβλημα βαρηκοιας υπάρχει θέμα στις εξετάσεις για να πάρω το ναυτικό φυλλάδιο??

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε ανωνυμε Unknown 18.00 εγώ γνωριζω οτι χρειαζεται πιστοποιητικο στρατολογιας τυπου Α. Τωρα αν μπορεις να βγαλεις εσυ τετοιο πιστοποιητικο τότε θα ισχυει αυτο που σου ειπαν στην 2ας Μεραρχιας..

Φιλε ανωνυμε 17.43 αυτο με την βαρηκοϊα δεν μπορω να στο απαντησω... Αν σε περασουν απο την Υγειονομικη Επιτροπη εχει καλως... Πιθανοτατα να υπαρχουν καποια ιατρικα στανταρτς που δεν τα γνωριζω...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους θέλω κεγω να ρωτήσω με την σειρά μου είμαι 38 ετών εχω ναυτικό φύλλαδιο αλλά είναι πλέον ανενεργό, ξεκίνησα τις διαδικασίες ανανεώσεις αλλά φρεναρα σε ένα πράγμα έχω πάρει απαλλαγή από το στρατό ειμουν πολλά χρόνια ανυπότακτος είχα πάρει δύο αναβολές και μετά βγήκα ανυπότακτος για πολλά χρόνια μέχρι πριν 2 χρόνια που διέκοψα την ανυποταξία και πήρα απαλλαγή,
είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά και όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο δύσκολο το να υπηρετήσω στη φάση που είμαι,το ερώτημα μου είναι το εξής στο ποινικόου μητρώο γράφει το ότι είχα δικαστή για ανυποταξία ερήμην έχει περάσει και η αναστολή και πλέον έχω και απαλλαγή θα έχω πρόβλημα στην ανανέωση του φυλλαδίου με αυτό που γράφει το μητρώο!

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φίλε ανώνυμε 23.08
Η περιπτωση σου ειναι πολυ σπάνια και πολυ ειδικη.
Θα σου πρότεινα να πας να ρωτησεις στην Υπηρεσία που εκδίδει τα Ναυτικά Φυλλάδια στην 2ας Μεραρχιας.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τιν άμεση ανταπόκριση! Αύριο το πρωί θα πάρω τηλέφωνο!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς με τους νόμους που έχουμε δεν κανουμε προκοπι επειδή είχα δικαστι πριν 15 χρόνια για ανυποταξία δεν μου επιτρέπουν να ανανεώσω το φυλλάδιο επιδη το δείχνει το ποινικό μητρώο μου τι να πω Ελλάς το μεγαλείο σου! Κεγω στη Ανεργία με δύο παιδιά ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για την ενόχληση εχω βαρηκοια μπορώ να μπω μηχανικός ;

ΜΑΚΗΣ είπε...

Ανωνυμε 21.53 δεν το γνωριζω. Να παρεις στην Υγιεινομικη Επιτροπη να ρωτησεις. Το τηλ. ειναι σε καποιο σχολιο παραπανω...

Ntenis Velizarov είπε...

Θα ηθελα να κανω μισ ερωτηση
Με λενε Ντενης και ειμαι 25 χρονων εχω βουλγαρικη ταυτοτητα γεννημενος Βουλγαρια αλλα αχω τελειωσει Λυκειο στην Ελλαδα ειμαι 18 χρονια ΑΦΜ ΑΜΚΑ ειναι ολα ελληνικα..παρακαλω πολυ αν μπορειτε να με βοηθησετε απο που ξεκιναω δεν εχω ιδεα εφοσον θεωρουμαι αλλοδαπος
Οποιος μπορει να με ενημερωσει μεσω Facebook
Ευχαριστω εκ το πρωτερων

Unknown είπε...

Στειλε και σε εμενα τα δικαιολογητικά

ΜΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητε ανωνυμε εδω δεν ειμαστε υπηρεσια που στελνει δικαιολογητικα.
Ενημερωνουμε για το ποια ειναι τα δικαιολογητικα...

None είπε...

Γειά σας,ειμαι 17 ετών και φέτος γραφω πανελλαδικές,σαν πρωτη επιλογή θέλω να βάλω το εμπορικό ναυτικό αλλά έχω ένα θεματακι...έχω σκολίωση 25 μοιρων περίπου και θέλω να ξέρω αν με επηρεάσει αυτό στης υγειονομικές εξετάσεις. Παρακαλώ απαντήστε μου στο email:dimitrissera37@gmail.com

Αντώνης είπε...

Καλησπέρα. Πριν 2 χρόνια έβγαλα ναυτικό φυλλάδιο Χωρίς σωστικά. Τώρα ήρθε η ώρα να βγάλω σωστικά για μα φύγω. Τι πρέπει να γίνει?

Μάκης είπε...

Φιλε Αντωνη πρεπει να βγαλεις και σωστικα....
Να πας να ρωτησεις στον Ασπροπυργο πότε μπορείς...
Τα σωστικα ειναι απαραίτητα...

Unknown είπε...

Γιασας μια ερώτηση εχω τον αδερφό μου θελει να βγάλει φυλαδιο αλλά παίρνει χαπι για την πίεση μπορεί υπάρχει περίπτωση να τον κόψουν απο την επιτροπή με ποσο της εκατο αναπηρία σε βγάζει ακαταλληλο ο παθολογος

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φιλε Ανωνυμε 14.05. το χαπι για την πιεση δεν νομιζω οτι του δινει κανεναν βαθμο αναπηρίας... Κατα την γνωμη μου δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο προβλημα, ωστοσο ουτε γιατρος ειμαι, ουτε και μελος της επιτροπης...
Κοιταξε προσεκτικα τα υπολοιπα σχολια μηπως βρεις καμια απαντηση ειδαλλως να απευθυνθεί ο αδερφος σου στο Υπουργειο Ναυτιλιας.

sheva_13 είπε...

Αν κάποιος πάρει ι5 στο στρατό έχει αντίκτυπο στην μετέπειτα πορεία του στο εμπορικό ναυτικό;

ΜΑΚΗΣ είπε...

Προς sheva_13 σε παρακαλω να διαβασεις τα σχολια των υπολοιπων φιλων και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις πολλες απαντησεις...
Δεν ξερω τι ακριβως συμβαίνει σε αυτες τις περιπτωσεις...
Το σιγουρο ειναι οτι χρειαζεται να εχεις το απολυτηριο στρατου και να εισαι υγιής...
Αν καποιος φίλος γνωριζει κατι παραπανω ας ενημερωσει...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παιδια sos sos sos
Θελω να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο
Για να μπορω να ειμαι καπετανιος σε αλιευτικό γρι-γρι ειμαι 32 ετων μπορω να βγαλω βαση ηλικιας η θα εχω προβλημα?

ΜΑΚΗΣ είπε...

Φίλε καλησπέρα αν θυμάμαι καλά το κάποτε είχε όριο ηλικίας μέχρι τα 30 όμως αυτό καταργήθηκε. Επομένως μπορείς να βγάλεις ναυτικό φυλλάδιο. Πρέπει όμως να πας να περάσεις σωστικά στον Ασπρόπυργο ή στην Μηχανιώνα στην Θεσσαλονίκη. Όσο τώρα για το καπετάνιος σε Γρι Γρι κάνε μια ερώτηση για το αν θέλει κυβερνητικό. Αν είναι δικό σου το θέλει κάποια χαρτιά από το λιμεναρχείο για δίπλωμα κυβερνήτη όπου πάλι και εκεί περνάς εξετάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση σας παρακαλω?εαν εχει λειξει το φυλλα διο και το ανανεωσω ενω εχω την αδεια του ναυτη και υπηρεσια πανω απο 4 ετη καμω βασικο κυκλο κα προχωρημενο μπορω ν ξανα ναυτολογηθω σα ναυτης

Μάκης είπε...

Προς Ανωνυμο 14.18
Νομίζω πως δεν θα εχεις καποιο προβλημα αλλά για ακόμα πιο σίγουρα θα πρέπει να ρωτησεις τουλάχιστον στην Υπηρεσία που θα σου ανανεώσει το Φυλλάδιο, αν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις.
Επίσης μελετησε και προηγούμενα σχόλια σε αυτήν την αναρτηση μήπως και σε κάποιο από αυτά λυθεί η απορία σου.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 329 από 329   Νεότερο› Νεότερο»