12 Αυγούστου 2012

Κάηκε το αερόστρωμνο "Κέρκυρα" μέσα στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Μέσα στον ναύσταθμο Σαλαμίνος κάηκε τo Σκάφος Ταχείας Μεταφοράς στρατευμάτων "Κέρκυρα" (L184), το πιο σύγχρονο και ετοιμοπόλεμο από τα τέσσερα αποβατικά ZUBR ρωσικής (τα τρία) και ουκρανικής (το τέταρτο) ναυπήγησης. To "Kέρκυρα" είχε παραληφθεί το 2005, ενώ τα υπόλοιπα το 2001. 

Τα δύο τα είχε παροπλίσει ο Βενιζέλος. Γιατί άραγε;  Δεν κινδύνευαν τα νησιά μας;

Λέγεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο εξωτερικό  του σκάφους και περιέργως μεταδόθηκε πολύ γρήγορα, καθώς δεν υπήρχε καμία ομάδα πυρόσβεσης σε ετοιμότητα.

Φρουρός υπήρχε ρε παιδιά;

Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του το Πολεμικό Ναυτικό χάνει ένα υπερπολύτιμο πλοίο σε καιρό ειρήνης μέσα στο αγκυροβόλιό του.

Καταστράφηκε ολόκληρο το πρωραίο τμήμα και μαζί του χάνεται και το 50% των ικανοτήτων ταχείας μεταφοράς στρατευμάτων σε σημεία κρίσεων,  αφού πλέον μόνο δύο σκάφη από τα τέσσερα αρχικώς αγορασθέντα ήταν σε υπηρεσιακή κατάσταση, όπως είπαμε και πριν . Το καμμένο "Κέρκυρα" και το «Κεφαλληνία» (L180).

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ μας βάζει σε σκέψεις γι8α κάποια συγκάλυψη, αφού στερείται αληθοφάνειας. Δηλαδή  αποδίδουν εμμέσως την καταστροφή του σκάφους σε... δασική πυρκαγιά! «Λόγω της εγγύτητας του πεδίου προσγείωσης των αεροστρώμνων με τη δασική περιοχή της Αμφιάλης ελλόχευε πάντα κίνδυνος για τα εκεί ευρισκόμενα σκάφη». 

Δηλαδή πίστευε το ΓΕΝ ότι υπάρχει κίνδυνος να κάψει κάποιος το δάσος και να καούν τα σκάφη; Και τι είναι το ZUBR; Τσαντίρι για να καεί από κουκουνάρια;

Πρόκειται κατά τη γνώμη μας, που πάντα γνώμη είναι, για σαμποτάζ, που δείχνει αυτό που πάντα λέγαμε και διατρανώναμε.

Η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις των ελληνικων ενόπλων δυνάμεων στο σύνολό τους είναι για τα πανηγύρια.

Καλύτερα να την αναθέσουν σε εταιρείες security. 


Ας δούμε την άποψη του Αρχιπλοιάρχου ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Ευθύμιου Στεφανίδη όπως δημοσιέυθηκε στα Αττικά Νεά.

Φωτιά και λαύρα το επώνυμο σχόλιο του Αρχιπλοιάρχου ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Ευθύμιου Στεφανίδη, στην ανάρτηση του attikanea για το κάψιμο του ZURB στον ναύσταθμο της Αμφιάλης.
Για όσους έχουν την τιμή να γνωρίζουν αυτόν τον ΕΛΛΗΝΑ, τα λόγια του λένε πολλά... κι η οργή του, ακόμα περισσότερα.
Χρόνια φίλος και συνοδοιπόρος στους αγώνες για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Ευθύμιος Στεφανίδης, ξεσπά και θέτει ερωτήματα επί τον τύπον των ήλων, προκαλώντας στην ουσία τον ίδιο τον Αρχηγό του Π.Ν., στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και προς πάσαν κατεύθυνση των πολιτικών ανδρείκελων που κυβερνούν την χώρα.
Οι δηλώσεις του μέσα από τα attikanea, περιποιούν τιμή και για το blog και για μένα προσωπικά.
Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν κι αυτόν.
Η Ελλάδα, θα ήταν μια περήφανη χώρα.

Πόπη Σουφλή

Τα ερωτηματα που θα πεσουν θα ειναι αρκετα, αφου βγει το πορισμα της ΕΔΕ, που υποτιθεται οτι θα διεξαχθει με διαφανεις διαδικασιες στο πνευμα διοικησης του ΠΝ που απορρεει απο την αρχηγια του ΑΓΕΝ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ, Κοσμα ΧΡΗΣΤΙΔΗ.
Μεχρι τοτε, αναδυονται καποια αλλα ερωτηματα, ομως, που αφορουν την επιχειρησιακη κατασταση/ετοιμοτητα των υπολοιπων ZUBR...

Aφορουν την συντηρηση, τις περιοδικες και μονιμες ακινησιες των σκαφων, τα ανταλλακτικα(διαθεσιμοτητα) και αλλα πολλα, που αφορουν οχι μονο τον καθε Μ........Α που σκουζει ανευ αντικειμενου προσπαθωντας εκ προοιμιου να δικαιολογησει καταστασεις αλλα τον δοκιμαζομενο και προδομενο Ελληνικο λαο, που το ελαχιστο που ΑΠΑΙΤΕΙ να γνωριζει ειναι το αν καποια στιγμη οι οθωμανοι κανουν περατζαδα στα περιχωρα ΛΑΡΙΣΗΣ-ΦΑΡΣΑΛΩΝ....
Ενα πραγμα να βαλει ο καθε τυχαρπαστος εθνικος μειοδοτης (οψιμος υπερασπιστης ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ τουλαχιστον παραλειψεων επι του συμβαντος):

Το συγκεκριμενο "ατυχημα", που ειχε ως αποτελεσμα την προφανη μειωση επιχειρησιακης ετοιμοτητας του ΠΝ, για ΑΜΕΣΗ αντιμετωπιση κρισης, ΔΕΝ θα περασει ετσι, ΟΧΙ απο εμενα, προσωπικα, ως Αρχιπλοιαρχου ΠΝ(εα).

Ο Ελληνικος λαος, εχει δικαιωμα να γνωριζει ΑΜΕΣΑ:

α) Ποιο το ποσοστο μειωσης επιχειρησιακης ετοιμοτητας προκαλεσε η πυρκαια;
β) Ποσο χρονο θα μεινει εκτος ενεργειας η συγκεκριμενη μοναδα του ΠΝ;
γ) Ποιοι λογοι εχουν βγαλει"εκτος"τις 2 εκ των 3 υπολοιπων μοναδων;

Υπογραφη:
Ε. Στεφανιδης,
Αρχιπλοιαρχος Π.Ν.(εα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: